Forskning kan knuse Norges framtid som fiskerinasjon (video, in Norwegian)

Torsdag gikk EPOCAs (European Project on OCean Acidification) store forskningsprosjekt om havforsuring endelig av stabelen i Ny-Ålesund på Svalbard.

35 forskere fra ni land, blant annet Norge, Frankrike, Tyskland, Kina og Japan, deltar. Forberedelsene har vart i over to år. Både Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen er representert. Målet er å kartlegge konsekvensene av havforsuring.

Største forskningsprosjekt noensinne

– Dette er det største og mest omfattende forskningsprosjektet på havforsuring noen sinne. Og havforsuring er etter mitt syn en av de største utfordringene verden har i dag, sier forskningsleder Richard Bellerby ved Bjerknessenteret for klimaforskning til TV 2.

Forskerne har senket ni enorme tanker, 17 meter høye, ned i vannet i Kongsfjorden ved Ny-Ålesund på Svalbard. De har fått hjelp av Greenpeace-skipet Esperanza til å frakte tankene fra Kiel i Tyskland til Ny-Ålesund.

– Jeg er glad for at vi har kommet så langt. Og nå er jeg naturligvis svært spent på resultatene her, sier Riebesell.

TV2 NYHETENE, 3 June 2010. Full article and video.


  • Reset

Subscribe

OA-ICC Highlights


%d bloggers like this: